Map 2016

Categorieën

Documenten

pdf Rondzendbrief Liga EBBT CTR en TSA Populair

Door 1551 downloads

Downloaden (pdf, 1.02 MB)

Rondzendbrief-Liga-EBBT-CTR-en-TSA.pdf

SITUATIE EN RICHTLIJNEN NOTAMS BRASSCHAAT CTR EN TSA

Richtlijnen:

  • Vliegtuigen die richting Brasschaat vliegen, roepen altijd "Brasschaat Tower" op voor het bereiken van de CTR op 122.900. In geval dat de CTR actief is, wordt een “entry clearance” gevraagd en/of afgewacht. Vervolgens volgt men de instructies van de ATC. Vermeld steeds "Glider" en eventueel of u transponder uitgerust bent en wat u plannen zijn. Houdt er rekening mee dat de toegang geweigerd kan worden. Indien u geen antwoord krijgt van Brasschaat Tower is de CTR niet actief. In het weekend zal u in dit geval waarschijnlijk antwoord krijgen van onze club leden op Brasschaat Radio.

  • Het is verplicht steeds uit te luisteren op 122.900 indien u zich in de CTR bevind. Zo kan u bij eventuele activatie van de CTR op de hoogte gebracht worden.

  • Bij eventuele activatie is het de bedoeling dat zweefvliegtuigen de CTR onmiddellijk verlaten of landen op EBBT. Enkel mits uitdrukkelijke toelating van “Brasschaat Tower” is het toegelaten in de CTR te blijven. Volg de instructies in deze situatie dan ook strikt op.

  • Wanneer de militaire operaties starten is de verharde baan op Brasschaat niet bruikbaar wegens het spannen van remkabels voor de UAVs. Dit vanaf ongeveer een half uur voor vertrek of landing van een UAV tot een half uur na landing of vertrek.

  • Houdt er rekening mee dat de Oostkant van de CTR zal gebruikt worden voor het uitklimmen van UAV en dit gedeelte zullen de controllers proberen vrij houden tot hun UAV de TMA en TSA binnen vliegt.

Liga van Vlaamse Zweefvliegclubs vzw

Drieskensstraat 46
2300 Turnhout

+32 (14) 89 44 60
info@lvzc.be

Ondernemingsnummer 0415.865.526
Rechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout

Social Media