De volgende evenementen voor junioren staan op de agenda voor 2023. Voor meer informatie kan je terecht bij Nick Fremau: nickfremau(at)icloud.com.

Junioren overland-training weekend

8 en 9 juli organiseren we de 3e editie van het junioren weekend voor introductie in het overland en wedstrijd vliegen. Dit vindt plaats in St Hubert en hebben we open gemaakt voor alle leeftijden. De junioren krijgen wel voorrang op een plaats tijdens het weekend maar aarzel niet om u in te schrijven als je ouder bent dan 25j, we proberen zoveel mogelijk piloten deel te laten nemen.
Neem zeker eens een kijkje op onderstaande link voor meer informatie en om je in te schijven. De kosten zijn zo laag mogelijk.  Inschrijven is verplicht als je wil deel nemen.
Het weekend is bedoeld voor piloten die zelfstandig overland kunnen vliegen in de Ardennen maar het is natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen met een twee-zitter en een instructeur of iemand met meer ervaring mee te nemen. Ifv beschikbaarheid kan ook iemand van de organisatie meevliegen.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckEVzbv-4HbRG6qvsMgEbrfTkhk8M1nkNHVrpBVZahGLZXsw/viewform?usp=pp_url

 

Nationaal junioren kampioenschap

18 tem 21 Mei gaat het eerste BK junioren door. Dit hebben we in het leven geroepen omdat het open BK meestal tijdens de examen periode valt. Op deze manier krijgen junioren meer toegang tot wedstrijden en is het makkelijker om zich te kwalificeren voor grote wedstrijden zonder dat de ervaring of veiligheid in het gedrang komt.
Het BK junioren valt dit jaar samen met de ACRA cup in St Hubert. We hopen dit in de toekomst af te wisselen met Vlaanderen maar dit is natuurlijk onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen. 
Inschrijven kan via de link hieronder.
Coupe Des Ardennes 2023 & Belgian Junior National
soaringspot.com

 

Europees junioren kampioenschap

29 tem 12 augustus vindt het junioren EK plaats in Arnborg, Denemarken. De inschrijvingen zijn geopend en er zijn nog plaatsen vrij voor Belgen in zowel de club als standaard klasse. Ben je 25 jaar of jonger, heb je al wat wedstrijd ervaring en wil je deelnemen aan het 6e junioren EK stuur dan snel een mail naar de competition committee door alle onderstaande mailadressen aan te schrijven.

Voorwaarden tot deelnemen: 2 eerdere deelnames (junior) nationale kampioenschappen, 14 wedstrijd dagen ervaring minimum (gecancelde wedstrijd-dagen tellen), waarvan minstens 1 wedstrijd van 6 competitie-dagen

De inschrijvingen sluiten al op 1 April dus wees snel als je wil deelnemen. Voor meer informatie kan je ook hun website hieronder raadplegen. https://jegc2023.dk/

Nieuwe downloads

Lid van
Image


Image

Koninklijke Belgische Aeroclub

Erkend door
Image
als sportfederatie


FAI

Fédération Aéronautique Internationale

Aangesloten bij de
Image


Image

European Gliding Union

Liga van Vlaamse Zweefvliegclubs vzw

Drieskensstraat 46
2300 Turnhout

+32 (14) 89 44 60
info@lvzc.be

Ondernemingsnummer 0415.865.526
Rechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout

Social Media